1-man logistiek (update 2)

mei 2012.

Na een succesvolle pilot met het eerste omgebouwde voertuig volgen nu 9 verdere voertuigen. Daarmee kan deze klant het gehele land afdekken met speciale routes voor 1-man logistiek. Deze geoptimaliseerde ombouwoperatie voorziet in een wekelijkse wissel van voertuigen waardoor na 9 weken het gehele ombouwtraject is afgerond.

januari 2012.

Goekeuring voor 1-man logistiek is verkregen en dus zal het eerste voertuig worden omgebouwd. Ombouw, test en praktijkproeven zullen circa 2 maanden in beslag nemen.

juni 2011.

Veranderingen in de markt leiden ertoe dat 1-man logistiek zijn intrede doet in het geld- en waardetransport. Tot op heden bestaat er een wettelijke verplichting om de dienstverlening met ten minste 2 bemanningsleden uit te voeren. Het met 1 man uitvoeren van de dienstverlening is de enige manier om tot significante kostenbesparing te komen. Het vergt overigens de nodige aanpassingen aan voertuigen en processen omdat enerzijds de wetgever tevreden gesteld moet worden en een ontheffing moet worden verkregen en anderzijds het bedrijf en haar medewerkers zelf ook eisen stellen aan zo’n proces. Ik zal op basis van een bestaand voertuigtype een concept ontwikkelen om 1-man logistiek op een verantwoordde wijze plaats te kunnen laten vinden. Parallel daaraan moet de ombouw van een voertuig worden voorbereid en het proces van ontheffingsaanvraag worden voorbereid. Vermoedelijk zal, na goedkeuring, begin 2012 een voertuig worden omgebouwd.